Gelukkig krijg je soms een probleem

Voor groei

Ik kreeg twee cadeaus tegelijk: problemen in mijn relatie en op mijn werk

In 2010 ging het niet zo goed met mij. De relatie met mijn toenmalige vriend liep niet lekker. Ik hoopte dat we het samen zouden redden. Ook kon ik steeds minder mijn ei kwijt in mijn baan. Ik zag mijzelf langzaam veranderen in een mopperaar, terwijl ik altijd enthousiasme naar mijn werk ging. Frustrerend! Twee energie vreters. Eerst dacht ik nog dat het allemaal wel goed zou komen. Ik nam mijn verantwoordelijkheden en investeerde veel, zoals o.a. mijn tijd, liefde, kennis, aandacht, doorzettingsvermogen etc.

Het kwam niet goed. Ik lag steeds vaker te piekeren ‘s nachts. Jij vraagt je het vast ook wel eens af. Ben ik samen met de juiste man? Heb ik de allerleukste baan die ik me kan bedenken? Doe ik écht wat ik wil in mijn leven? Het duurde bij mij wel even voordat ik aan mezelf durfde toe te geven dat het antwoord 3x NEE was. Ik was er zó goed in om – ook als de situatie niet fantastisch is – er wat van te maken. Dankbaar te zijn voor wat ik wel had, zoals leuke collega’s, een vast salaris, lieve familie en vrienden, een fijn eigen huis, leuke uitstapjes, op vakantie kunnen etc. 

Niet meer moe zijn, verdrietig en vol twijfels. Wat ik niet wilde wist ik heel goed. Maar wat wilde ik dan wel? Ja uhhhh … wat in me opkwam was geluk, uitdaging, vrijheid, avontuur, inspiratie, zinvol bezig zijn, met mensen werken, rust, een liefdevolle relatie, mijn ruimte innemen in het leven, doen wat bij me past, zijn wie ik ben, om kunnen gaan met verandering en tegenslag. Een herkenbaar lijstje? Ik begreep ook echt wel dat ik zelf in actie moest komen. Dat het allemaal niet vanzelf zou veranderen.

Om te veranderen en in actie te komen koos ik voor de opleiding Intuïtief Coachen. Ik wilde leren om niet voornamelijk ‘vanuit mijn hoofd’ te leven, maar ook te (her)ontdekken wat mijn hart me te vertellen had. De eerste twee cursusdagen gingen we direct de diepte in. Best confronterend. Emoties zoals verdriet en boosheid doorvoelen en niet meer wegstoppen. Op de terugweg, met nog rode ogen en een veeg uitgelopen mascara op mijn wang, voelde ik me doodmoe maar ook opgelucht. Ik had de moed gehad naar binnen te keren en te voelen wat er in mij om aandacht vroeg. Dat was de omslag. Ik had een start gemaakt met luisteren naar mezelf, te voelen wat ik wilde en daar werk van te maken. Er daar was ik supertrots op.  

Mijn vriend en ik gingen in 2011 uit elkaar en mijn baan zei ik vaarwel in 2015. Hem loslaten was niet makkelijk en mijn baan beëindigen ook niet. In mijn relatie en ook in mijn werk kreeg ik ‘problemen’ gespiegeld. En in die spiegels zag ik wat ik zelf te doen had. Het waren juist mijn kansen voor persoonlijke groei. Het maakte me bewust van wat ik belangrijk vond en te gaan voor wat ik wilde in mijn leven en werk. Sinds 2013 werk ik als Trainer & Coach. Ik inspireer en leer anderen graag om ook te leven met hart en hoofd. Zodat zij ook hun verlangens kennen, zichzelf centraal stellen, hun stem laten horen, zichtbaar worden, in actie komen en doen wat ze willen en genieten van het leven. Ik volgde nog drie opleidingen, namelijk Familieopstellingen, Levensdoelencoach en Kindertolk. Ik las veel boeken, volgde workshops over persoonlijke, intuïtieve, creatieve én zakelijke ontwikkeling. Hongerig ben ik geworden. Ik wil geïnspireerd worden, ervaringen opdoen en deze weer delen. De beste manier om te blijven groeien en zinvol te leven en werken.

Wil jij ook ontdekken wat je het allerliefste wilt?

Kies jij voor groei en zinvol werken en leven?  

Of blijf je rondjes rijden op de rotonde? 

Elk moment is een moment om nieuwe keuzes te maken! Groot of klein, dat maakt niet uit.

Doorbreek je vaste gewoonten en patronen, want anders zal er niets veranderen in je leven en zit je over een jaar nog in dezelfde situatie.

Kom je NU in actie of ga je nog een paar jaar zo door?

Ik wil tips, oefeningen en inspiratie

Kobie Kooistra
Trainer & Coach
06-100 50 177
info@kobiekooistra.nl

KVK  56 85 76 83
BTW  119 709 211 B01

 

Bekijk de gratis video!

Wat leuk dat je oefeningen wilt bekijken!

       

In actie komen en gaan DOEN is precies wat je nodig hebt om het patroon waarin je zit te doorbreken. Nadat je je naam en e-mail adres hebt ingevuld krijg je het filmpje te zien.

Ik weet zeker dat het doen van de oefeningen je al veel inzicht geeft in wat jij wilt in jouw leven (en werk). Ik wens je heel veel succes en plezier!

 

 

U kunt nu de video bekijken!